Mléčná čokoláda Akesson Brazílie 55%

Neohodnoceno
 

Jemná vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.6.2024
Běžná cena 139 Kč
Ušetříte 4 Kč (–2 %)
135 Kč    
Značka Akesson
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Mléčná čokoláda Akesson 55% Brazílie Fazenda Sempre Firme

Jemná vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Boby jsou  UTZ certified - garantující udržitelnost zemědělství, životní prostředí a dobré sociální podmínky.

V červnu 2009 Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr Angelo Calmon de Sa zakoupili historickou farmu Fazenda Sempre Firme ve státě Bahia v Brazíli. Tato 120ti hektarová kakaová plantáž leží přesně ve středu Mata Atlantica, což je deštný prales s jednou s největších biodiverzit na Zemi. Pěstují zde tradiční místní odrůdu z rodiny kakaovníků Forastero zvanou ‘parasinho,’ která státu Bahia přinášela slávu na začátku 20tého století.

Získané ocenění z mezinárodních soutěží: 

Great Taste Award- 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016

Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017

stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 World Final, category: Plain/origin dark-milk chocolate bars (50% and over).

stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final, category: Plain/origin dark-milk chocolate bars (50% and over). 

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min. 55 %), organický třtinový cukr, sušené mléko, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. 

 

UTZ certified je největší certifikační program pro pěstování a sklizeň kávy, kakaa a čaje na světě. Garantuje, že farmáři i zpracovatelé dodržují postupy udržitelného zemědělství a dbají na rozvoj životních a sociálních podmínek v lokalitě. Slovo „UTZ“ znamená jazyce Mayů „dobrý“. Od roku 2018 je program UTZ certified sloučen s Rainforest Alliance - organizací pro udržitelné zemědělství, zajištění biologické rozmanitosti a trvalé obživy. Organizace tak chtějí lépe reagovat na výzvy posledních let - změny klimatických podmínek, odlesnění a sociální nerovnosti.

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.12 kg
Hmotnost 60g
Výroba Anglie
Původ kakaových bobů Brazílie
Odrůda kakaových bobů Forastero

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: