USA
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání.
Nejprodávanější
-
Borgoe 82 0,7 l 38 % – Skladem569 Kč
Borgoe ‘82‘ je jihoamerický rum vyráběný společností Suriname Alcoholic...
-
Kraken Unknown Deep 01 2020 0,7l 40% – Momentálně nedostupné1 305 Kč
Kraken Black Spiced Unknown Deep je limitovaná sběratelská edice rumu v...
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem