GIN
Gin se vyrábí destilací obilné břečky a vybraných bylin. Existují dva typy ginu: genever a dry gin (též suchý gin).
Při výrobě geneveru se nejprve destiluje fermentovaný obilný slad a poté následuje druhá destilace, do které se přidává směs oleje z jalovce a dalších bylin. Takto vzniklý destilát má poměrně nízký obsah alkoholu, proto se směs většinou destiluje ještě potřetí a následně se nechává uzrát v dubových sudech. Obecně platí, že giny typu genever jsou ostřejší než suché giny.
Dry gin se nejprve destiluje také pouze z obilí, při druhé destilaci se nad destilačním kotlem zavěšují prodyšné vaky naplněné jalovcem a jinými bylinami. Stoupající páry procházejí touto vonnou směsí a zkondenzované odkapávají zpět dolů.
Stránka 1 z 2 - 39 položek celkem
Stránka 1 z 2 - 39 položek celkem