Čokoláda Michel Cluizel Noir 72% Mendiant

Neohodnoceno
 

Tmavá 72% čokoláda s ořechy, sultánkami a kandovanou pomerančovou kůrou. Najdete na ní i mandle, lískové ořechy a pistácie. Čokoláda se silnou kakaovou chutí a křupavou texturou obsahuje spektrum chutí, a je na Vás, abyste je objevili :-). Chutě na sebe navzájem navazují, ale každá přináší něco nového, vzrušujícího. Vše je zakončeno dokonalou harmonií sušeného ovoce, do které se přidává lehká kořeněná vůně. 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
8.2.2023
Běžná cena 155 Kč
Ušetříte 6 Kč (–4 %)
149 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDA
 

Popis:

Čokoláda Michel Cluizel Noir 72% Mendiant 100 g

Tmavá 72% čokoláda s ořechy, sultánkami a kandovanou pomerančovou kůrou. Najdete na ní i mandle, lískové ořechy a pistácie. Čokoláda se silnou kakaovou chutí a křupavou texturou obsahuje spektrum chutí, a je na Vás, abyste je objevili :-). Chutě na sebe navzájem navazují, ale každá přináší něco nového, vzrušujícího. Vše je zakončeno dokonalou harmonií sušeného ovoce, do které se přidává lehká kořeněná vůně. 

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %. Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název oblasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro její předchůdkyni Michel Cluizel Noir Mendiant 72%:

finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“

bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Flavoured dark chocolate bar“

Složení: kakaové boby (min. 72 %), cukr, lískové ořechy, kakaové máslo, mandle, rozinky sultánky, kandovaná pomerančová kůra (pomerančová kůra, cukr, glukózový sirup), pistácie, glukózový sirup, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy mléka, lepku a vajec.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.2 kg
Hmotnost 100g
Výroba Francie