Mléčná čokoláda Michel Cluizel Plantation Riachuelo Lait 51%

 
Efekt lupa
 

Výjimečně aromatická 51% mléčná plantážní čokoláda z brazilské plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa. Velmi jemná, krémová čokoláda.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
29.9.2022
Běžná cena 139 Kč
Ušetříte 14 Kč (–10 %)
125 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDA
 

Popis:

Mléčná čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Riachuelo 51%

Výjimečně aromatická 51% mléčná plantážní čokoláda z brazilské plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa. Velmi jemná, krémová čokoláda. Sladké máslově karamelové chutě přechází v ovocné a jemně kořeněné tóny, ve kterých rozeznáte i lékořici. Tato svěží symfonie pomalu utichá v dlouhé čokoládově-karamelové dochuti. Plantáž se nachází v regionu Bahia, v oblasti Ilhéus, blízko pobřeží atlantského oceánu. Kakaovníky zde rostou společně s mnoha místními exotickými dřevinami jako jsou např. stromy Massaranduba nebo Pau d’Arco. Taková brazilská permakultura v praxi :) 

Velmi jemná, krémová čokoláda se sladkými karamelovými, ovocnými a jemně kořeněnými chuťovými tóny.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“

1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018

bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“

Složení: plnotučné sušené mléko, kakaové boby z plantáže Riachuelo, cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Brazílie
Odrůda kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů