Zacapa XO 0,7l 40%

 
Efekt lupa
 

Ron Zacapa Centenario XO Solera má bohaté karamelové aroma, podpořené praženými ořechy, marcipánem, pomerančovou slupkou, a vůní dubového dřeva. Chuť je sladká, ovocná se stopami po hřebíčku, skořici, vanilce a čokoládě umocněná dlouhým zráním v sudech po koňaku.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
24.5.2022
Běžná cena 2 859 Kč
Ušetříte 75 Kč (–3 %)
2 784 Kč    
Značka Ron Zacapa
Kategorie RUMY
Záruka 2 roky
 

Popis:

Ron Zacapa Centenario XO Solera zraje metodou Solera (tradiční dynamickou metodou, při které jsou míchány rumy různých ročníků a poté společně zrají ve vybraných sudech, čímž získávají unikátní chuť) a obsahuje tedy směs rumů, které zrály od 6 do 25 let. Ve finální fázi zraje ve francouzských dubových sudech, ve kterých dříve zrál koňak. Výsledkem je dokonalá kombinace sladkosti, koření a ovoce.
Ron Zacapa Centenario XO Solera má bohaté karamelové aroma, podpořené praženými ořechy, marcipánem, pomerančovou slupkou, a vůní dubového dřeva. Chuť je sladká, ovocná se stopami po hřebíčku, skořici, vanilce a čokoládě umocněná dlouhým zráním v sudech po koňaku.

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

PARAMETRY:

Obsah alkoholu: 40% obj

Obsah lahve: 0,7l

Země původu: Guatemala

Doba zrání: Směs rumů, které zrály od 6 do 25 let

 

Hmotnost 1.4 kg
Obsah alkoholu 40 % obj
Obsah lahve 0,7
Země původu Guatemala
Doba zrání Směs rumů, které zrály od 6 do 25 let

První guatemalské rumy nesoucí název Zacapa byly na trh uvedeny v roce 1976 při příležitosti staletého výročí založení stejnojmenného města. Nedestilují se z fermentované melasy ani šťávy, ale z panenského sirupu cukrové třtiny a jako jediné se nachází v Síni slávy karibských rumů. Zatímco většina karibských rumů využívá při stáření příznivého tropického klimatu, rumy Zacapa opět dokazují, že si jdou svou vlastní cestou. Konkrétně jejich cesta vede na vrcholky guatemalských hor, na místo zvané "Dům nad mraky", kde ve výšce přes 2300 m. n. m. pomalu zrají ke své dokonalosti v sudech z bílého dubu. Nižší teplota v horách zpomaluje celý proces zrání, zatímco řidší vzduch a nižší atmosférický tlak dodávají Zacapa rumům jejich charakteristickou intenzivní chuť.