Degustační sada Michel Cluizel Etui Chocolats de Plantation No.16

Neohodnoceno
 

Degustační sada hořkých plantážních miničokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 16 jednotlivě balených čtverečků sedmi druhů plantážních tmavých minimálně 70% čokolád.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
10.2.2023
Běžná cena 269 Kč
Ušetříte 14 Kč (–5 %)
255 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDA
 

Popis:

Degustační sada Michel Cluizel Etui Chocolats de Plantation No.16

Degustační sada hořkých plantážních miničokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 16 jednotlivě balených čtverečků sedmi druhů plantážních tmavých minimálně 70% čokolád.

Mangaro 71% (Madagaskar),

El Jardín 75% (Kolumbie),

Los Ancones 73% Bio (Dominikánská Republika),

Mokaya 75% Bio (Mexico),

Vila Gracinda 73% (Ostrov Svatého Tomáše),

Riachuelo 70% (Brazílie),

La Laguna 70% (Guatemala).

Čokolády získaly několik medailí na mezinárodních soutěžích. Součástí degustační sady je ilustrovaný průvodce s fotografiemi plantáží a degustačními poznámkami. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím na popisy příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro jejich předchozí verze, které byly na trhu do roku 2021:

Mangaro 71%

1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021

pro předchůdce Mangaro 67%: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003

pro předchůdce Mangaro 67%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“

pro předchůdce Mangaro 67%: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008

El Jardín 75%

bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“

1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

pro předchůdce el Jardín z původní edice: Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018

Mokaya 75% Bio:

1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“ 

pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“

pro její předchůdkyni 66% Mokaya: zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“

pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“

Vila Gracinda 73%:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“

1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

pro její předchůdkyni Vila Gracinda 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“

Los Ancones 73% Bio:

zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“

pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010

pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“

pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“

Laguna 70%

1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019

 ​Složení: kakaové boby, kakaové máslo, cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechůmléka a lepku.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá: pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata. 
Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 80 g, 165 x 72 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.16 kg
Hmotnost 80g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů Blend (směs) Criollo, Trinitario, Forastero,