Čokoláda Michel Cluizel Noir Infini 99%

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

Výjimečná pro svůj obsah kakaa, čokoláda Noir Infini 99% je už od svého vzniku v roce 1989 jednounejintenzivnějších čokolád na světě. V roce 2021 ji Michel Cluizel představuje v nové edici. Jedinečnost této čokolády spočívá v intenzivní čokoládové a kakaové chuti, která je jemně umocněna skořicí, zázvorem a Bourbonskou vanilkou. 

Dostupnost Vyprodáno
149 Kč
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDA
Položka byla vyprodána...
 

Popis:

Čokoláda Michel Cluizel Noir Infini 99%

Výjimečná pro svůj obsah kakaa, čokoláda Noir Infini 99% je už od svého vzniku v roce 1989 jednou z nejintenzivnějších čokolád na světě. V roce 2021 ji Michel Cluizel představuje v nové edici.

Jedinečnost této čokolády spočívá v intenzivní čokoládové a kakaové chuti, která je jemně umocněna skořicí, zázvorem a Bourbonskou vanilkou. Čistě hořký chuťový nástup se rozvine v jemné kořeněné tony. Konzistence je hladká, čokoláda má výrazný a dlouhý chuťový dozvuk.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro její předchůdkyni: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best dark chocolate Bean-to-Bar over 80%“

Složení: kakaové boby, nerafinovaný cukr, zázvor, skořice, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %. Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název oblasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.14 kg
Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů
Odrůda kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů