Mléčná čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50%

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 3

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Je oceňována pro svůj medově karamelový nástup, který se rozvine v chutě tropického ovoce a rozinek, následované dochutí s tóny světlého medu a perníku.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
6.5.2024
Běžná cena 159 Kč
Ušetříte 4 Kč (–2 %)
155 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Mléčná čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Je oceňována pro svůj medově karamelový nástup, který se rozvine v chutě tropického ovoce a rozinek, následované dochutí s tóny světlého medu a perníku. Tato kompozice přináší radostný, prosvětlující pocit.

Plantáž Mangaro se nachází v oblasti Ambohimarina, v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Jméno si vysloužila podle názvu džungle, která obklopuje svým stínem kakaovníky – Mangamaro „Země, kde rostou mangovníky“. Půda, kterou mangovníky vyživují již po staletí dodává kakaovým bobům jedinečnou exotickou chuť. Pěstují se zde kakaové boby vysoce aromatické a vzácné odrůdy Criollo.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“

první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009

finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: plnotučné sušené mléko, kakaové boby, kakaové máslo, cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,

a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.14 kg
Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Madagaskar
Odrůda kakaových bobů Criollo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: