Mléčná čokoláda Michel Cluizel Lait 45% Praliné Croustillant

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

Lahodná vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s krémem praliné, křupavými palačinkami a kousky křupavého karamelu. Tato křupavá pralinková čokoláda v sobě odráží tradici a originalitu čokoládovny Michel Cluizel. Této karamelizované, křupavé, intenzivní čokoládě nepochybně podlehnete :-).

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
20.6.2024
189 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Mléčná čokoláda Michel Cluizel Lait 45% Praliné Croustillant 100 g

Lahodná vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s krémem praliné, křupavými palačinkami a kousky křupavého karamelu. Tato křupavá pralinková čokoláda v sobě odráží tradici a originalitu čokoládovny Michel Cluizel. Této karamelizované, křupavé, intenzivní čokoládě nepochybně podlehnete :-).

Víte jak se vyrábí pravé pralinky? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Když nyní z této hmoty, kterou francouzi nazvali „praliné“, uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů... Pokud si chcete udělat představu, jak tato pochoutka chutná, máte možnost. Tato vydařená čokoláda je směsí krému praliné a 45% mléčné čokolády.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %. Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název oblasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Složení: cukr, čisté kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaové boby, mandle, oplatka (pšeničná mouka, cukr, 99,9% máslo, sušené odstředěné mléko, ječmenný slad, sůl), lískové oříšky, karamelové lupínky (máslo, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, sůl), sůl, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy lepku a vajec.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.2 kg
Hmotnost 100g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů
Odrůda kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: