Degustační sada Michel Cluizel „Intro Cluizel Premier Cru“
Popis
Popis:
Degustační sada Michel Cluizel „Intro Cluizel Premier Cru“
Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier Cru. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád ze 7 plantáží.
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie
Pro větší zážitek k sadě přikládáme i tištěné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Jak degustovat čokoládu všemi smysly.
Čokolády obsažené v degustační sadě:
El Jardin 69% (Kolumbie)
Los Ancones Noir Bio 67% (Dominikánská republika)
Mangaro Noir 65% (Madagaskar)
Mokaya Noir Bio 66% (Mexico)
Riachuelo Noir 70% (Brazílie)
Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše)
La Laguna Noir 70% (Guatemala)
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích:
Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
El Jardin: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
Moakaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Dark plain origin bars“
Vila Gracinda: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
Los Ancones: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
Los Ancones: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
Los Ancones: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
Mangaro Noir: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
Mangaro Noir: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
Mangaro Noir: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
La Laguna Noir: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Složení čokolád: kakaové boby, nerafinovaný cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá: pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 2386,37 kJ / 570,9 kcal, Tuky: 40,61 g z toho nasycené mastné kyseliny 25,78 mg, Sacharidy: 37,02 g z toho cukry 32,14 g, Bílkoviny: 6,96 g, Sůl: 0,01g.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
Hmotnost | 0.1 kg |
Hmotnost | 50g |
Výroba | Francie |
Původ kakaových bobů | Blend (směs), AMERIKA: Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, AFRIKA: Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
Odrůda kakaových bobů | Blend (směs): Criollo, Trinitario, Forastero |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.