Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Café Bio

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

70% čokoláda z kakaových bobů z oblasti Guayas z Ekvádoru s drcenými kávovými zrny aromatické odrůdy Arabica z Brazílie (min 9 %). Vysoká nadmořská výška oblasti Chiapas a ekologické způsoby zemědělství dodávají kávovým zrnům gurmánské aroma a výjimečnou chuť, která osloví i náročné znalce. Z čokolády se postupně uvolňují tóny praženého kakaa, které probublávají přes aroma kávy. Váš zážitek završí ovocná a rostlinná svěžest. Čokoláda je v bio kvalitě, bezlepková a veganská.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
10.2.2023
Běžná cena 144 Kč
Ušetříte 5 Kč (–3 %)
139 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDA
 

Popis:

Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas Noir 70% Café Bio 70 g

70% čokoláda z kakaových bobů z oblasti Guayas z Ekvádoru s drcenými kávovými zrny aromatické odrůdy Arabica z Brazílie (min 9 %). Vysoká nadmořská výška oblasti Chiapas a ekologické způsoby zemědělství dodávají kávovým zrnům gurmánské aroma a výjimečnou chuť, která osloví i náročné znalce. Z čokolády se postupně uvolňují tóny praženého kakaa, které probublávají přes aroma kávy. Váš zážitek završí ovocná a rostlinná svěžest. Čokoláda je v bio kvalitě, bezlepková a veganská.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %. Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název oblasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Best Flavoured dark bar“

1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

pro její předchůdkyni Michel Cluizel Noir Café 60%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best Flavoured dark bar“

Složení: kakaové boby, cukr, kávová zrna Arabica (9 %), kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,

přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,

nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

 

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.2 kg
Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů
Odrůda kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů