Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75% 60g

Neohodnoceno
 

Čokoláda s mnoha oceněními z mezinárodních soutěží. Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Ambolikapiky na Madagaskaru citlivě dochucená růžovým pepřem. Čokoláda je v bio kvalitě. 

Dostupnost Momentálně nedostupné
Běžná cena 139 Kč
Ušetříte 4 Kč (–2 %)
135 Kč
Značka Akesson
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75% Fazenda Sempre Firme

Delikátní 75% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Boby jsou  UTZ certified - garantující udržitelnost zemědělství, životní prostředí a dobré sociální podmínky.

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 75 %), třtinový cukr, sojový lecitin (GMO free - bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

 

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2011

Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014

Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2017, kategorie „Dark Bean to Bar under 80%“ 

Great Taste Award - 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016

Great Taste Award - 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017

Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Dark Bean to Bar under 80%“ 

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

UTZ certified je největší certifikační program pro pěstování a sklizeň kávy, kakaa a čaje na světě. Garantuje, že farmáři i zpracovatelé dodržují postupy udržitelného zemědělství a dbají na rozvoj životních a sociálních podmínek v lokalitě. Slovo „UTZ“ znamená jazyce Mayů „dobrý“. Od roku 2018 je program UTZ certified sloučen s Rainforest Alliance - organizací pro udržitelné zemědělství, zajištění biologické rozmanitosti a trvalé obživy. Organizace tak chtějí lépe reagovat na výzvy posledních let - změny klimatických podmínek, odlesnění a sociální nerovnosti.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 2386 kJ / 575 kcal, Tuky: 45,8 g z toho nasycené mastné kyseliny 5,2 g, Sacharidy: 31,37 g z toho cukry 24,5 g, Bílkoviny: 9,3 g, Sůl: 76,6 mg.:

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.12 kg
Hmotnost 60g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Amerika - Brazílie
Odrůda kakaových bobů Forastero

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: