Bílá čokoláda Akesson Madagaskar Bejofo 43% Bio 60g
Popis
Popis:
Bílá čokoláda Akesson Madagaskar Bejofo Bio 43%
První bílá plantážní čokoláda od Bertilla Akessona. Tato lahůdková 43% čokoláda je připravena z aromatických kakaových bobů Criollo z plantáže Bejofo na severovýchodě Madagaskaru. Čokoláda je v Bio kvalitě.
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaového másla - 43% - bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.
Složení: čisté kakaové máslo bio 43%, sušené mléko bio, třtinový cukr bio. Může obsahovat stopy ořechů, mandlí a lepku.
Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2018, kategorie „White Bean to Bar“
stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 World Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
zlatá medaile, International Chocolate Awards 2017 World Final, kategorie: „Plain/origin white chocolate Bars“
Great Taste Award - 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „White Bean to Bar“
stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020, kategorie „White Bean to Bar“
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 2602 kJ / 6225 kcal, Tuky: 47,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 30,6 mg, Sacharidy: 36,9 g z toho cukry 32,92 g, Bílkoviny: 11,42 g, Sůl: 1,33g.
UPOZORNĚNÍ:
Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.
Podobné produkty
Hmotnost | 0.12 kg |
Hmotnost | 60g |
Výroba | Francie |
Původ kakaových bobů | Afrika - Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů | Criollo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.