Zacapa La Pasión Heavenly Cask Collection 40% 0,7 l

Neohodnoceno
 
Akce Efekt lupa
 

Zacapa La Pasión je poslední ze čtyř každoročně uváděných limitovaných edic, které vznikly na základě oceněného rumu Zacapa v rámci výjimečné kolekce The Heavenly Cask. Tato kolekce oslavuje každý rok jeden ze čtyř unikátních sudů používaných při dynamickém procesu zrání zvaném Zacapa Sistema Solera. 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
8.12.2025
Běžná cena 1 890 Kč
Ušetříte 170 Kč (–8 %)
1 720 Kč    
Značka Ron Zacapa
Kategorie RUMY
Záruka 2 roky
 

Popis:

Zacapa La Pasión je čtvrtá v pořadí, předcházející tři byly: Zacapa La Doma - The Taming Cask, Zacapa El Alma - The Soul Cask a Zacapa La Armonie. Pojmenování La Pasión získala tato verze na počest harmonie rumového blendu, který byl dokončen v sudech po sherry Pedro Ximénez. Tento proces zušlechťování dodává výslednému rumu prémiový a hedvábný závěr.
Zacapa je jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů.“

Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa.

Historie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.

Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.

Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.

Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.

Pokud se posuneme o 2000 m n. m. výše, přesněji do 2333 m n. m., dostaneme se do "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky. Je to jedno z nejvýše položených míst využívaných ke zrání destilátů. Zde pomalým zráním získávají rumy Zacapa Centario svoje jedinečné vlastnosti. V horách nižší průměrná teplota 16,66 °C zpomaluje zrání a řidší vzduch a nižší atmosférický tlak napomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů.

Jakmile jsou sudy na místě v "The House Above the Clouds", začíná složitý jemně vyvážený proces zrání. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. U destilerie Zacapa je sistema solera používána pro míchání (neboli Blendování) rumů různého stáří v sudech, kde dříve zrály robustní americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez.

Každá kapka rumu zde prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť z čehož vzniká rum výjimečné kvality. Na celý tento proces dohlíží Master Blender, jedna ze tří žen, které v potravinářském průmyslu dosáhly této pozice.

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

PARAMETRY:

Obsah alkoholu: 40% obj

Obsah lahve: 1l

Země původu: Guatemala

Doba zrání: Směs rumů, které zrály od 6 až 23 let

 

Podobné produkty

Obsah alkoholu 40 % obj
Obsah lahve 0,7l
Země původu Guatemala
Doba zrání 6 - 23 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

První guatemalské rumy nesoucí název Zacapa byly na trh uvedeny v roce 1976 při příležitosti staletého výročí založení stejnojmenného města. Nedestilují se z fermentované melasy ani šťávy, ale z panenského sirupu cukrové třtiny a jako jediné se nachází v Síni slávy karibských rumů. Zatímco většina karibských rumů využívá při stáření příznivého tropického klimatu, rumy Zacapa opět dokazují, že si jdou svou vlastní cestou. Konkrétně jejich cesta vede na vrcholky guatemalských hor, na místo zvané "Dům nad mraky", kde ve výšce přes 2300 m. n. m. pomalu zrají ke své dokonalosti v sudech z bílého dubu. Nižší teplota v horách zpomaluje celý proces zrání, zatímco řidší vzduch a nižší atmosférický tlak dodávají Zacapa rumům jejich charakteristickou intenzivní chuť.