Glenmorangie Nectar 0,7l 46%

 
Efekt lupa
 

„Ór“ je keltským výrazem pro zlato. Po deseti letech zrání v sudech po bourbonu dozrává ještě dva roky v sudech po sauterne. Sametová, rozpouštějící se konzistence citronového dortu zanechávající v ústech pikantní citrusovou chuť limetky.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
24.5.2022
Běžná cena 1 697 Kč
Ušetříte 61 Kč (–4 %)
1 636 Kč    
Značka Glenmorangie
Kategorie WHISKY
Záruka 2 roky
 

Popis:

Glenmorangie Nectar d´Or dozrává v sudech po víně Sauternes. Nefiltrováno za studena. Ve vůni je možno poznat pečivo s citrusovou náplní, datle, zázvor, kokos a muškátový oříšek. V chuti je cítit zázvor, muškátový oříšek, pražené mandle, citronový sníh a med. Dokončení je sladké s tóny citrónové kůry, vanilkového krému, s jemnými náznaky zázvoru a muškátového oříšku.

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

PARAMETRY:

Obsah alkoholu: 46% obj

Obsah lahve: 0,7l

Země původu: Skotsko

Doba zrání: 12 let

 

 

Hmotnost 1.4 kg
Obsah alkoholu 46% obj
Obsah lahve 0,7 l
Země původu Skotsko
Doba zrání 12 let

Skotská destilerie Glenmorangie je těsně spjatá s oblastí Skotské vysočiny. Patrné je to už v názvu, kdy “glen” odkazuje k údolí a “morangie” k jeho poklidu či všudypřítomným loukám. Experti se neshodnou, který z výrazů staré skotské gaelštiny se tu odráží, ale krajinu obklopující městečko Tain vystihují oba dokonale. 

Historie Glenmorangie se oficiálně píše od roku 1843 (i když whisky se v oblasti pálila od středověku a farma Morangie tu taky stojí dlouhá staletí). Nad výrobou místních sladových lahůdek bdí legendárních 16 mužů z Tainu, kteří jediní znají výrobní tajemství. Přestože dnes má destilerie stovky zaměstnanců, muži z Tainu zůstávají stále ve stejném počtu.

A jaké je to tajemství? Destilace v nejvyšších destilačních kolonách v celém Skotsku, na jejichž vrchol se dostanou jen ty absolutně nejjemnější výpary. Pečlivě vybrané dubové sudy, které se používají maximálně dvakrát, aby při zrání uvolnily maximum chuti. A třešnička na dortu? Vybrané kousky odpočívají ve špičkových sudech po bourbonu, sherry, portském či vínech Sauternes. Výsledkem jsou jemné, voňavé whisky plné tónů ovoce a květin.