Čokoláda Michel Cluizel Plantation El Jardín 75%

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 3

Plantážní čokoláda z Kolumbie s ještě vyšším obsahem kakaových bobů: 75 %. Osloví vás její hlaďounká konzistence a chutě medu, karamelu a lehká pikantnost, které se otevřou do plné chuti pražených kakaových bobů s jemně pepřovými a dřevitými tóny. V závěru můžeme ucítit jemné lékořicové tóny a čerstvost máty.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
3.5.2024
Běžná cena 165 Kč
Ušetříte 19 Kč (–11 %)
146 Kč    
Značka Michel Cluizel
Kategorie EXKLUZIVNÍ ČOKOLÁDY
 

Popis:

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation El Jardín 75%

Plantážní čokoláda z Kolumbie s ještě vyšším obsahem kakaových bobů: 75 %. Osloví vás její hlaďounká konzistence a chutě medu, karamelu a lehká pikantnost, které se otevřou do plné chuti pražených kakaových bobů s jemně pepřovými a dřevitými tóny. V závěru můžeme ucítit jemné lékořicové tóny a čerstvost máty. Plantáž „El Jardín“ se nachází v údolí řeky Ariari v Kolumbii. 

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Získaná ocenění tabulky z mezinárodních soutěží:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
pro el Jardín z původní edice: Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018

Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá: pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu, nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.

Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

 

UPOZORNĚNÍ:

Tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku.
Zkontrolujte prosím před konzumací.

 

 

Hmotnost 0.14 kg
Hmotnost 70g
Výroba Francie
Původ kakaových bobů Kolumbie
Odrůda kakaových bobů Blend (směs ) kakaových bobů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: